Dora

A könyv magával ragadó története egyszersmind romantikus, olykor szomorú, meghökkentő is egyben, miközben súlyos politikai problémák kereszttüzében tárja fel főszereplőnk életét.
Ajánlom mindenkinek, aki egy őszinte betekintést szeretne nyerni egy sajátos, igaztörténet nyomán.

 

Dr.Görcs Noémi Lívia

Ez egy olyan könyv, amit ha kezedbe veszel, nem tudod lerakni. Mélyen megérint, elgondolkodtat, és hatása alatt tart. Átérzed a szomorúságot, a veszteséget, miközben fenntartja lelki egyensúlyod az, hogy már-már érzed a bőrödön a perzselő napsugarat, orrodban a datolya és a gránátalma illatát. Köszönöm ezt az élményt, köszönöm, hogy megismerhettem ezt a történetet!

 

Szabó Leslie

Kedves Afshin!

Elolvastam a könyvedet.
Először is nagyon szépen köszönöm!!!
Hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerhettem Alit és így, rajta keresztül hozzájuthattam a történetedhez, ami által kicsit jobban megismerhettelek téged is és a népeteket, kultúrátokat is. Nagyon megható történet és magával ragadó olvasmány volt.
Alig bírtam letenni. Ezért is olvastam el ilyen gyorsan… Ahogy tehettem, olvastam. Nagyon tetszik az az életimádat, ami árad a szeretettel, romantikával és sajnos a szomorú eseményekkel is átitatott soraidból.
Büszke vagyok rá, hogy ismerlek titeket. Remélem ez a vírus helyzet hamarosan végre lehetővé fogja már tenni a társasági életet, és akkor örömmel gratulálnék majd neked egy-két jó ital mellett személyesen is. Így most csak üzenetben teszem: gratulálok, nagyon szép és hasznos üzenetekkel, tanításokkal teli művet alkottál!
Azon leszek, hogy másokkal is megismertessem.
Még egyszer köszönöm!

Baráti üdvözlettel:
Leslie

 

Matisz Helga

Szia Afshinka,elolvastam a könyved. Nagyon tetszett, nagyon szép gondolatokat fogalmaztál meg.
Egy kis betekintést adtál a hazádba, ahogy olvastam az fogalmazódott meg
bennem, hogy a Perzsák igazán tiszta lelkű emberek, pont amilyennek Téged
megismertelek. Én arra szavazok, hogy írjál még! Kell ebbe a lelketlen anyagias
világba egy kis jóság, igaz szeretet!

 

Reichardt Aurelia

“Minden kultúrában ott a közös emberi tényező, ettől lesz mind távoli rokon, hiába tűnnek idegennek egymásnak.” (Bírúní, perzsa tudós) Hálás vagyok Helga Matisz-nak, hogy felhívta a figyelmemet a Magyarországon élő plasztikai sebész első könyvére. Afshin iráni származású, Angliában tanult. Könyve bepillantást nyújt egy számunkra ismeretlen világba. Ifjú koromban persze én is hallottam arról, hogy az iráni sah elhagyta az országát, hogy micsoda pokol szabadult el az ajatollah hatalma nyomán. Mentek a tudósítások Afganisztánról is. Szintúgy a törökökről, kurdokról. De a doki könyve nyomán végre összeáll a kép, ami addig csak mozaikkockák szétszórt halmaza volt bennem. Mindez egy különleges útkeresés által, amit egy taxiban hallott zene vált ki a főszereplőből. Hiszen mindenki arra kíváncsi: -Ki vagyok én? -Honnan jöttem? -Merre tartok? Grace-Mandana útja szépséges stílusban íródott. Gazdagítva csodás versekkel is. Amelyekből egyet hétfőn fel is tettem posztban szerény előadásomban. És mindez két gyönyörű szerelemmel a fókuszban. Mert anélkül mit is érne az élet? Ajánlom jó szívvel ezt a szépséges, finom könyvet. Én pedig remélem, olvashatunk majd még a dokitól! Mert nagyon ért a lélek húrjaihoz is.

 

Orbán Beáta

Kedves Afshin!Fájdalmakkal,bölcsességgel és nagy szeretettel megírt könyvet tarthattam a kezemben!!Őszinte tiszta szívvel megírt ‘mese,amit remélem nagyon sokan olvasnak majd el!Ha az emberek csak egy kicsit átérzik a lapokat átitató fájdalmat,talán többen leszünk a világon,akik nem leszünk közömbösek egymáshoz!!Szívből gratulálok és kívánom,hogy a folytatás ne várasson sokat magára!!Köszönöm!!

 

Bukta Szabina

Tisztelt Afshin Dehghani! Még mindig hatása alatt vagyok a könyvének! Csodaszép! Szívmelengető ugyanakkor fájdalmas is. Mesébe szőtt kegyetlen valóság. Megkönnyeztem. Szívből Gratulálok Könyvéhez! Könyvtári könyvként olvastam-ott dolgozom és azonnal lecsaptam rá, mihelyst elolvastam az ismertetőt. A borító is tökéletes! A köszönetnyilvánítás is mesébe illő, nem a szokványos, semmit mondó szavak. Gyönyörű! Még sok ilyen csodaszép írást kívánok! Remélem dedikálást tart majd az ország minden szegletén, én ott leszek! Minden jót kívánok Önnek és szeretteinek!

 

Bottka Renáta

Köszönöm, hogy elolvashattam ezt a csodálatos írást. Mindenkinek kötelezővé tenném. Főleg a sok-sok ítélkezőnek. Ez egy tükör a mai kor emberének. Döbbenetes információkat, ismereteket tárva elénk. Elgondolkodtató mű, ami nagyon sokáig itt fog élni bennem.

 

Borbíró Attila

A zalai dombok nyugalmában három óra alatt olvastam el a könyvet. Néha borzongva, néha könnyezve, de nem lehetett abbahagyni az olvasását. Nagyon igaz az előszóban, hogy minden fiatalnak el kell olvasnia. Köszönöm az élményt és a megismert tudást, csodálatos olvasmány.