Arcplasztika

 

 

Arcplasztika

Az arcplasztika célja: az arc és a nyak korral járó elváltozásainak kezelése. A kezelés során az ellazult szövetek felhúzásával és az arc teltségének javításával az arc megfiatalodását érjük el.

Az arcplasztika eljárás elvégzésekor gyakran ajánlott és szükséges szemhéjplasztika, arctáji zsírleszívás és arcfiatalítás (felső, károsodott bőrréteg eltávolítása, felületi lézer, bőrfelület kezelés) elvégzése.

Az arcplasztika műtéti eljárása: a metszés a halántéktájon a hajas fejbőr területén, a fül előtt, onnan visszakanyarodva a fül mögött és a tarkótájon ismét a hajas fejbőrön halad. A műtét lényege az arc- és a nyak bőrének felpreparálás utáni megfeszítése, a felesleges petyhüdt bőr eltávolítása a hosszantartó eredmény érdekében. Az állak és a nyakrész felesleges zsírrétegének eltávolítása is gyakran szükséges a megfefelő kontúr eléréséhez .

Időtartam, aneszteziológia: az előzőleg kivizsgált páciens műtéti beavatkozásához 2 - 3 óra közötti időtartamú általános altatás szükséges. A teljes műtét ideje függ a műtét típusától, hiszen manapság többféle arcplasztikai műtétet és kombinált eljárást alkalmazunk.

Arcplasztika műtét utáni teendők: a kötéseket és a váladék elvezetéséhez szükséges draint 1 - 2 nap után eltávolítjuk. A varratokat 2 hét után távolítjuk el . Borogatás javasolt 1 hónapon át.

Ritkán előforduló szövődmények: duzzanat, gyulladás, a bőr érzékenységének elveszítése néhány hónapra, sebszétválás (főként a fül mögötti részen erős dohányosoknál ), túlsarjadt heg.


Arcfiatalítás

Az arcfiatalítás célja: különböző bőrhibák eltávolítása, pl. pattanások vagy kanyaró után kialakult hegesedések, sérülések utáni hegek, keratosis seborrhea, tetoválások, szeplők és finom ráncok. A kezelés után a bőr puhábbá, világosabbá, feszesebbé, valamint kiemelkedésektől, hegektől, és finom ráncoktól mentessé válik a szemek és a száj körül.

Az arcfiatalítás műtéti eljárása:

Dermabrasion: manuálisan vagy egy speciális eszköz segítségével nagy sebességű forgó dörzsöléssel eltávolítjuk a károsult bőr felszíni és középső rétegét.

Kémiai hámlasztás: különböző speciális savas anyagok megfelelő koncentrációjú alkalmazásával (phenol, glycolic sav, trichloracetic sav stb.) eltávolítjuk a károsodott bőr felszíni rétegét.

Elektrosebészeti technológiáknak, amelyek alacsony frekvenciájú energiát vagy lézert használnak a felső bőrréteg eltávolításához, gyakran kiszámíthatatlan a hatásuk és hosszabb a felgyógyulás időtartama.

A kezelés után fertőtlenítő hatású kenőccsel átitatott borogatást használunk.

Időtartam, aneszteziológia: a műtétet helyi érzstelenítésben végezzük (5% topical anesthetic krém). A kémiai hámlasztás esetében általában fájdalomcsillapító szükséges.

Az arcfiatalítás műtét utáni teendők: az első héten fokozatosan eltávolítjuk a fedőkötéseket, ezt követően fényvédő krém használata szükséges néhány hónapon át. Smink 2 hét után használható.

Az arcfiatalítás esetén ritkán előforduló szövődmények: kisebb duzzanat és pirosodás. Hyperpigmentáció előfordulhat túl korai erős UV sugárzás esetén.


Arc formázás

Az arc formázás célja: az arc kontúrjának újraformázása, asszimetriák, esztétikai hibák korrekciója, vékony ajkak és a szájkörnyék korrigálása saját zsírszövet átültetésével.

Az arc formázás műtéti eljárása: csekély metszést ejtünk, amelyen draint vezetünk be, ezen keresztül kivonjuk a szükséges szírszövetet, leggyakrabban a hasi, fartáji vagy a nyaki területről. Ezután a saját zsírszövet kivonatot befecskendezzük különböző felső és izom alatti szövetrétegekbe.

Időtartam, aneszteziológia: általában 30 - 45 perc helyi érzéstelenítésben.

Az arc formázás műtét utáni teendők: a beavatkozás után 1 napig a páciensnek kerülnie kell az arcizmok fokozott mozgatását mint pl. nevetés vagy túl sok beszéd. Mivel a zsír felszívódása kiszámíthatatlan, az eljárást a későbbiekben valószinűleg meg kell ismételni, hogy hosszan tartó eredményt érjünk el.

Az arc formázás esetén ritkán előforduló szövődmények: enyhe gyulladás, duzzanat.


APTOS kezelés

A "Feather Lift" egy gyors és egyszerű módszer, amely az arcnak "friss megjelenést " biztosít. A kezeléssel megszüntethető a fáradt kinézet. A megereszkedett részek, arcvonások mint pl. a szemöldök vagy ajkak visszahúzhatóak az ajakvonalnál beültetett speciális APTOS szálak használatával.

Az öregedési folyamatok hatására a zsírszövetek elsorvadnak, veszítenek kezdeti feszességükből és teltségükből, amely végül petyhüdt, megereszkedett bőr kialakulásához vezet. A bőr teltségének folyamatos csökkenése következtében az arcbőr elernyed. Az optimális APTOS kezelés megfelelő a korai öregedési folyamatok csökkentésére, az arc struktúrájának, telítettségének visszaállítására a test saját mikro zsírszöveteinek beültetésével az érintett területre. Ez nem mindenki számára alkalmas. Az általános arcfelvarrás meglehetősen erőteljes beavatkozás amely nagyobb hegekkel és hosszabb munkából való kimaradással jár.

A "Feather Lift" esetében a megereszkedett arcvonások egy feszesebb, fiatalosabb pozicióban kerülnek rögzítésre.

Az APTOS műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük, gyakran nyugtató, fájdalomcsillapító gyógyszerek alkalmazásával. Az arc megereszkedett szöveteit speciális szálak segítségével felemeljük, ezt az újonnan kifejlesztett, fogazott szerkezetű anyagot Aptos (Antiptosis) szálnak nevezzük ami fogazott szerkezetű. A szálat injekcióstűn keresztül, helyi érzéstelenítésben vezetjük a bőr alatt , majd megfeszítve az kiegyenesedik, ezáltal visszaemeli a fölötte lévő képleteket eredeti helyükre . A szálat a szervezet finom heggel veszi körül, amiben megkapaszkodnak a szálon lévő apró fogak, így a szál önmagát tartja.

APTOS kezelés esetén ritkán előforduló szövődmények: gyulladás, bevérzések.


Aranyszál implantátum

Az aranyszál egy természetesen tiszta anyag, amely stimulálja a kollagén és elasztikus szövetek termelődését, ezáltal bőrfeszesítőként hat. Az aranyszál implantáció egy fájdalommentes és vérzésmentes kozmetikai-sebészeti eljárás az arc megfiatalítására, amely helyettesítheti a klasszikus arcplasztikát azon pácienseknél, akiknél a bőr nem túlságosan megereszkedett.

Az aranyszál implantátum kezelés célja: az arcbőr feszesebbé tétele olyan esetekben, amikor a bőr még nem túlságosan megereszkedett.

Az aranyszál implantátum műtéti eljárása: a korábban pontosan bejelölt pontok vonalát követve egy speciális, 0.1 mm vékony 24 karátos aranyszálat vezetünk a bőr alá hálózat formában. Kb. 3 hét - 1 hónap eltelte után látható az eredmény, ennyi idő szükséges a szervezetnek, hogy a termelődő kollagén és elasztikus szövetek körbevonják az aranyszálakat.

Időtartam, aneszteziológia: A műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük, amely kb. 30 percet vesz igénybe. A kezelés után speciális krémet használunk, majd a páciens hazatérhet.

Ritkán előforduló szövődmények: gyulladás.


Wire Scalpel

A Wire Scalpel beavatkozás főként a száj sarkainál lévő mosoly vonalakat és az orr kezdetén lévő állandó vonalakat érinti.

A cél wire scalpel beavatkozás célja: fiatalosabb, lágyabb külső elérése. Az eredmény az arc felső részén a "szemöldökráncolás" csökkentése az állandó ráncok csökkentésével, valamint az arc alsó részén a mosoly ráncvonalak csökkentése, amely a fáradt, koros arckifejezésért felelős.

Időtartam, aneszteziológia: a wire scalpel műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük. A szálat keskeny tűhöz kötve vezetjük a mosolyvonal alatt úgynevezett „felfüggesztéses” technikával, amely felszabadítja a bőrréteget a mélyebb szövetektől. Ez a beavatkozás elválasztja a ráncokat a mélyen fekvő izmoktól. Gyulladás vagy bevérzés nem jellemző.


Nyaktáji zsírleszívás

A nyaktáji zsírleszívás célja: az arc alsó harmadának és a nyak kontúrjának újraformázása, az áll felesleges zsírszöveteinek eltávolítása.

A nyak körüli zsírleszívás műtéti eljárása: csekély metszést ejtünk az áll alsó részén, majd a zsírréteget sóoldattal, adrenalinnal és helyi érzéstelenítővel kezeljük. Speciális, kis méretű draint vezetünk be, ezen keresztül leszívjuk a szükséges zsírszövetet.

Időtartam, aneszteziológia: a műtétet helyi érzéstelenítéssel végezzük amely 30-60 percet vesz igénybe .

Műtét utáni teendők: 1-2 hét után a rugalmas kötést eltávolítjuk és a páciens visszatérhet megszokott életviteléhez. A műtétet követően masszírozás javasolt .

A nyak körüli zsírleszívás esetén ritkán előforduló szövődmények: átmeneti bevérzés, enyhébb gyulladás.

 

Sziluette LIFT

A silhouette lift célja: a kor előrehaladtával kialakult mélyebb barázdák kezelése, mint pl. az orr- illetve szájzugi redő, marionett ráncok. A beavatkozáshoz használatos szálak apró kónuszokkal ellátott függesztőszálak, az ezek mentén a behelyezés után képződő kötőszövetek rögzítő tulajdonsága teszi lehetővé az arc, illetve a nyak szöveteinek feszesítését, kisimítását, valamint hosszú távú rögzítését.

A silhouette lift műtéti eljárása: a beavatkozás kb. 45 percet vesz igénybe. Helyi érzéstelenítéssel végezzük, illetve ha szükséges relaxánst kap a páciens. A halántéktáji hajas fejbőr területén ejtett apró, kb. 1 cm-es metszésen keresztül vezetjük be a szálakat, egymással párhuzamosan. A behelyezett szálak hátrahúzásával és rögzítésével megfeszítjük, illetve felemeljük a szöveteket, ezáltal az arc bőre feszesebb, teltebb, a nyak bőre simább lesz. A silhouette lift jár a jelenleg alkalmazott tecnikák közül a legminimálisabb műtéti megterheléssel, illetve az eredmény tekintetében a leghosszabb élettartammal. A megereszkedett szövetek új pozícióba való emelésével biztosítva van a frissebb, üdébb, fiatalosabb megjelenés.

Silhouette lift műtét utáni teendők: ambuláns beavatkozásról lévén szó a páciens a beavatkozást követően néhány óra pihenés után kísérővel otthonába fáradhat. Pépes ételek fogyasztása javasolt 1 héten át, illetve a műtét utáni napokban tartózkodni kell az arc túlzott mozgatásától, mint pl. nevetés, hosszas beszéd, rágógumizás, stb.

 

Ultra V LIFT

Az Ultra V Lift technológia meghódítja a világot biztonságos, gyors és hatásos eredményeivel.

Pontosan mi az Ultra V Lift technológia?

Az Ultra V Lift egy egyedi eljárás, amelynek során sebészetben általánosan használt szálakat ültetnek a bőr alá, így stimulálva a szöveteket. Ennek eredményeképpen a bőrszövetek új rétegeket képeznek, így feszesítve azt belülről és létrehozva a V-alakú arcformát és a selymes, sima bőrt.

Mi az Ultra V Lift műtéti eljárása?

A teljes eljárás körülbelül 20 percet vesz igénybe. Alig érzékelhető fájdalom, vérzés és duzzanat kialakulása, így a páciens az eljárás után közvetlenül vissza tud menni dolgozni. A szálak idővel biztonságosan felszívódnak a szervezetbe.

Kik az ideális páciensek?

Az eljárásra a legtöbben ideálisak. A páciensek többsége 30 és 50 év közötti, amikor az öregedés hatásai kezdenek szembetűnni. Az öregedés hatására a bőrszövet elvékonyodik, mert a kollagén és a feszességet biztosító szövetek elhalnak: így jön létre a megereszkedett és gyűrött bőr és a ráncok. Az Ultra V Lift visszafordítja az öregedés hatásait.

Mennyi ideig tart a hatása?

Az Ultra V Lift hatása 8 hónaptól egy évig tart. Nem kell mást tennie, mint évente bejelentkeznie, hogy örökké fiatal és gyönyörű maradjon.

 

 


Arcplasztika
Arcplasztika
Arcplasztika

 

 

Tovább az arcplasztika galériához