Botox kezelés

 

 

Botox kezelés

A Botox™ és Dysport™ a tisztított formátumú, "A" típusú botulinum toxin anyagok márkanevei, amely a Clostridium botulinum baktérium által termelt fehérje. Amikor ezt rendkívül kis dózisban injekció formájában az arcizmokba juttatják, csökkenti, vagy átmenetileg gátolja a ráncok kialakulásáért felelős mimikai izmok működését.

A botox kezelés célja: a már létező ráncok korrekciója és a későbbiekben a szem körül, a homlokon és a szemöldök közt keletkező ráncok csökkentése. Ez a kezelés ellazítja a felelős izmokat, megakadályozza azok feszülését, ezáltal kisimult, ráncmentes bőrt eredményez. A botox kezelés nem "fagyasztja" le az arckifejezést, mivel csak a ráncokért felelős izmokra hat, a körülvevő izmok normális működését nem befolyásolja.

Injekciós alkalmazás: a botox kezelésre kijelölt területeket pontosan megjelölve, extravékony tű használatával befecskendezzük az anyagot a bőr alá. A fájdalom minimális és elkerülhető a bőr előzetes lehűtésével. Helyi érzéstelenítő használata nem szükséges, a kezelés a pácienst a mindennapi életvitelében nem akadályozza. A kezelés kb. 15 percet vesz igénybe, az eredmény kb. 3-4 nap múlva már látható, míg a teljes hatás elérése kb. 10 napot vesz igénybe.

Átmeneti mellékhatások: érzékenység vagy véraláfutás az injekciózás területén, valamint néhány esetben átmeneti gyengeség a körülvevő izmokban. Rendkívüli esetekben, enyhe szemlecsukódás, petyhüdtség, amely 1-2 hétig tart.

A botox kezelés nem ajánlott terhesség vagy szoptatás ideje alatt, aszpirin (acetylsalicylic acid) terápia, valamint izomműködési és idegrendszeri problémák esetén.

A kezelés hatása legalább 3-5 hónapon át tart és rendszeresen ismételhető. Klinikai tapasztalatok alapján a kezelések hatása egyre tovább tart, így a jövőben egyre kevesebb kezelésre lesz szükség a kívánt eredmény fenntartása érdekében.

 

Botox izzadás ellen

A verejtékmirigyek működésének korlátozásával látványos mértékben, tartósan csökkenti a hónalj, a kéz vagy a láb izzadását a BOTOX kezelés.

A Botox készítmény folyékony állapotú, ezért egy nagyon vékony tű segítségével, apró adagokban injektálja a szakorvos a kezelendő területre. A kezelés ideje általában 30 perc. A hatás nem azonnal, hanem 6 - 36 órával később érzékelhető. A kezelés eredménye 3 - 9 hónapig tart, ezt követően érezhető a hatás csökkenése. Az eredmény tartósságát fokozzák az ismételt kezelések. A hatás gyengülésekor a kezelés bármikor megismételhető, tetszés szerint akár többször is.

 

 

Botox