Mellkisebbítés, mellfelvarrás

 

 

Mellkisebbítés, mellfelvarrás

A mellfelvarrás célja: az emlők méretének csökkentése, alak és helyzetbeli korrekciója, a megnyúlt, felesleges bőr eltávolítása.


Mellfelvarrás műtéti eljárása: többféle műtéti eljárás létezik a korrekcióra az emlők méretének, formájának függvényében. A leggyakrabban használt technikák:

1. Invertált technika, amely eredményeképpen kör formájú heg a mellbimbó körül, valamint egy függőleges és egy vízszintes heg keletkezik (láthatatlan emlő alatti redőben).

2. Függőleges technika, amely eredményeképpen kör formájú heg a mellbimbó körül és egy függőleges heg keletkezik ráncosodott bőrfelülettel, amely 2 hónap alatt elmúlik.

3. Peri areolar technika, amely eredményeképpen egy kör formájú heg keletkezik. Ez a technika nem alkalmazható nagy méretű emlő estében.


Időtartam, aneszteziológia: a mellfelvarrás műtétet előzőleg kivizsgált páciensen 1.5 - 3 óra közötti időtartamú általános altatásban végezzük.


Műtét utáni teendők: mellfelvarrás műtétet követően 5-7 nap után a páciens folytathatja megszokott életvitelét. A varratok 2 hét után kerülnek eltávolításra. Rugalmas sportmelltartó viselése ajánlott kb 1 hónapon át.


Mellkissebítésnél ritkán előforduló szövődmények: érzékenység átmeneti elvesztése, folyadékgyülem, amely 2-4 hét alatt elmúlik, kisebb ciszták lehetősége az emlő mirigyállományában.


Mellkisebbítés, mellfelvarrás
Mellkisebbítés, mellfelvarrás
Mellkisebbítés, mellfelvarrás

 

 

Tovább a mellkisebbítés és mellfelvarrás galériához